2018-09-03 10:02Nyheter

Sverige och Uppsala värd för U19-VM 2020 och VM 2021

null

Internationella Innebandyförbundets styrelse har beslutat att utse Sverige och Uppsala som värd för två världsmästerskap. Det handlar om U19-VM för damer 6-10 maj 2020 och VM för damer 4-12 december 2020, båda arrangeras i IFU Arena. I anslutning till VM 2021 genomför Internationella Innebandyförbundet också kongressen ”IFF President’s & Member Associations meeting” den 11-12 december 2021.

Som en del i förberedelserna inför respektive mästerskap har Svenska Innebandyförbundet även utsett Uppsala som värdstad för Finnkampen damer/U19 damer i februari 2020 och för Euro Floorball Tour damer/U19 damer i november 2020.

Visste du att?

  • Världsmästerskapet för damer består av 16 lag och pågår under nio dagar med en finalhelg som avslutning.
  • Sverige har arrangerat VM för damer två gånger tidigare, dels 1999 i Borlänge och 2009 i Västerås.
  • Världsmästerskapet för U19 dam består av 16 lag och pågår under fem dagar med en finalhelg som avslutning.
  • Det är första gången Sverige arrangerar ett U19-VM för damer. Sverige har tidigare arrangerat U19-VM herrar två gånger, dels 2015 i Helsingborg och 2017 i Växjö.
  • Sverige är regerande mästare för både dam och U19 dam.

Citat

 

Göran Harnesk, Generalsekreterare Svensk Innebandy

 

- Svensk Innebandy tackar Internationella Innebandyförbundet för förtroendet att åter få stå som värd för nya internationella evenemang. Vi ser nu fram emot att hälsa innebandyvärlden välkomna till Sverige och Uppsala. Uppsala, med IFU Arena, erbjuder en fantastisk möjlighet att kunna arrangera dessa evenemang under ett tak.

Marlene Burwick, kommunstyrelsens ordförande, Uppsala kommun:

Vi är väldigt glada och stolta att Uppsala får stå som värd för Finnkampen 2020, Euro Floorball Tour 2020, U19-VM för damer 2020 VM för damer 2021. Att stå som värd för internationella idrottsevenemang är viktigt del i vårt arbete med att skapa en attraktiv stad för våra nuvarande och framtida invånare. Dessa internationella evenemang kommer att passa IFU Arena väldigt bra. Vi ser fram emot att stå värdar för dessa båda evenemang under de kommande åren.

Kontakt

 

Jonas Ekebacke, Projektledare Uppsala Convention Bureau, Destination Uppsala
076-113 83 72, jonas.ekebacke@destinationuppsala.se

Göran Harnesk, Generalsekreterare Svensk Innebandy
070-728 80 88, goran.harnesk@innebandy.se

 

Magnus Nilsson, Arrangemangschef Svensk innebandy
076-038 20 41, magnus.nilsson@innebandy.seOm Destination Uppsala

Bolaget ska positionera Uppsala som destination genom att sälja och marknadsföra staden till valda marknader och målgrupper för att skapa intäkter och utveckling för Uppsalas besöksnäring. Destinationsbolaget ansvarar för stadens turistinformation, att projektleda kommunens större evenemang och för att samarbeta med den lokala näringen i syfte att utveckla mötesindustrin via partnerskapet Uppsala Convention Bureau. Vidare ansvarar bolaget för besöksnäringsfrågorna för Varumärket Uppsala.


Kontaktpersoner

Charlotte Skott
VD
Charlotte Skott
Helena Bovin
Marknadschef
Helena Bovin
Enhetschef marknad & kommunikation
Natalia Michell
Projektledare kommunikation
Natalia Michell
Arbetar operativt och strategiskt med bolagets marknadskommunikation.
Anna Lindström
Chef Möten och Evenemang
Anna Lindström
Marknadsför Uppsala för kongresser, konferenser och idrottsevenemang. Är ett kostnadsfritt råd och stöd vid värvning av möten till Uppsala.