2022-03-15 12:00Pressmeddelande

BANDYFEBER I UPPSALA

Bandyfinalerna i Uppsala bjuder alltid på traditioner. Klassisk bandyfrukost, sång av Orphei Drängar och studenter med blågula ballonger ramar in finalhelgen på Studenternas.Bandyfinalerna i Uppsala bjuder alltid på traditioner. Klassisk bandyfrukost, sång av Orphei Drängar och studenter med blågula ballonger ramar in finalhelgen på Studenternas.

Uppsala bjuder in till bandyfest när finalveckan nu är här. I helgen ska fyra SM-finaler avgöras på Studenternas i Uppsala. Arenan står redo med plats för ca 15 000 åskådare, på lördag ställs Villa Lidköping damer mot AIK och i herrfinalen möter Villa Lidköping Edsbyn.

–  Äntligen är finalveckan här, efter två år av publikfria finalmatcher ser vi nu fram emot att återigen få erbjuda härlig stämning på läktarna. Vi väntar besökare från hela landet och vårt lokala näringsliv har förberett för en riktigt folkfest i Uppsala, säger Jonas Ekebacke projektledare för Bandyfinalerna.

Bandyfinalerna i Uppsala inramas som alltid av traditioner. Många av Uppsalas restauranger förbereder för fullt med bandypytt för den klassiska bandyfrukosten innan matcherna på Studenternas. Innan matchstart sjunger Orphei Drängar nationalsången och flankeras av studenter på isen med blågula ballonger. 

Finalhelgen inleds på fredagen med juniormatcher på pojk- och flicksidan där de två första SM-vinnarna för året ska koras. På lördagen spelas damfinalen med start kl. 11.30 och sedan det stod klart att AIK ställs mot Villa Lidköping är det upplagt för publikfest och härlig stämning på läktaren. Herrfinalen startar kl. 16:30 där Villa Lidköping möter Edsbyn.

Eftersom det väntas komma mycket publik till framför allt lördagens matcher så uppmuntrar Jonas Ekebacke alla att vara ute i god tid.
- Minst en timme innan matchstart bör man vara på plats utanför Studenternas.

För mer information kontakta gärna:
Jonas Ekebacke, Projektledare Bandyfinalerna, Destination Uppsala
Tel: 018-727 48 14
E-post: info@bandyfinalenuppsala.se

För mer information se även: www.bandyfinalenuppsala.se och www.facebook.com/bandyfinalenuppsala

Program bandyfinalhelgen 18–19 mars på Studenternas i Uppsala

18 mars - juniorfinaler

15.00 – Final flickor (F17 – Flickallsvenskan)
Surte/Kareby möter Villa Lidköping BK

19.00 – Final pojkar (P19 – juniorelitserien)
Edsbyns IF möter Villa Lidköping BK

19 mars - seniorfinaler

11.30 – Damfinal
Villa Lidköping BK möter AIK

16.30 – Herrfinal
Villa Lidköping BK möter Edsbyns IF

Biljetter bokas på https://bandyfinalenuppsala.se/Om Destination Uppsala

Destination Uppsala ingår i avdelningen näringsliv och destination, Uppsala kommun. Bolaget ska positionera Uppsala som destination genom att sälja och marknadsföra staden till valda marknader och målgrupper för att skapa intäkter och utveckling för Uppsalas besöksnäring. Destinationsbolaget ansvarar för stadens turistinformation, att projektleda kommunens större evenemang och för att samarbeta med den lokala näringen i syfte att utveckla mötesindustrin via partnerskapet Uppsala Convention Bureau. Vidare ansvarar bolaget för besöksnäringsfrågorna för Varumärket Uppsala.


Kontaktpersoner

Jonas Ekebacke
Projektledare Världsklass Uppsala samt enhetschef publika evenemang på Destination Uppsala
Jonas Ekebacke