2021-06-15 09:00Pressmeddelande

BANDYFESTEN TILLBAKA I UPPSALA 2022

Uppsala bjuder in till bandyfest igen. Foto: Malin KellhornUppsala bjuder in till bandyfest igen. Foto: Malin Kellhorn

Svenska Bandyförbundet och Uppsala kommun välkomnar återigen publiken att delta i folkfesten kring SM-finalerna i bandy, som spelas i Uppsala den 18–19 mars 2022.

Efter två år av uteblivna festligheter, då SM-finalerna i bandy spelats utan närvarande publik, hoppas nu Uppsala kommun tillsammans med Svenska Bandyförbundet att kunna erbjuda publiken en riktig finalfest och bandy i toppklass på plats i bandystaden Uppsala.

SM-finalerna i Uppsala är en tradition för bandyfans, men även för många Uppsalabor. Traditioner som ska förvaltas väl. Förutom att publiken återigen kommer att vara på plats och förhöja stämningen ser arrangören Uppsala kommun framemot en förbättrad publikupplevelse under evenemanget. 2022 planeras finalerna att spelas på nya Studenternas.

- Vår målbild är att till nästa år kunna återskapa och förbättra publikfesten kring SM-finalerna i bandy med en modern arena för att efter 2022 eventuellt se evenemanget ur ett längre perspektiv. Vi hoppas att återigen kunna generera turistekonomi till vårt lokala näringsliv för bland annat hotell, restauranger och handel under förutsättning att pandemin tillåter stora folksamlingar, säger Ola Rosén, projektledare Bandyfinalen.

Svenska Bandyförbundet och Uppsala kommun bjuder in till totalt fyra SM-finaler där juniorfinaler för flickor och pojkar avgörs under fredagen 18 mars och de två seniorfinalerna avslutar finalhelgen lördag 19 mars. Damfinalen har slagit publikrekord både 2018 och 2019 och förhoppningen är att återigen sätta nytt rekord.

- Efter två finalhelger utan publik ser vi fram emot att Uppsala visar sig från sin bästa sida med fullsatta finaler i både dam och herr, samt underhållande juniorfinaler. Både Bandyförbundet och Uppsala har utmanats och behövt ställa om under två ”pandemifinaler” men från bandyns sida är vi tacksamma att finalerna under dessa omständigheter utförts på ett professionellt sätt och nu är vi grymt laddade för en bandyupplevelse på en ”nygammal arena” där vi sett så många fina finaler genom åren, säger Pär Gustafsson, generalsekreterare Bandyförbundet.

För mer information

Ola Rosén, Destination Uppsala, projektledare Bandyfinalen
Telefon: 0725-83 55 32, E-post: ola.rosen@uppsala.se

Pär Gustafsson, Generalsekreterare Svenska Bandyförbundet
Telefon: 070 203 58 46, E-post: par.gustafsson@svenskbandy.se

Per Selin - Ligachef Föreningen Svensk Elitbandy
Telefon: 070 690 92 45, E-post: per.selin@elitbandy.seOm Destination Uppsala

Destination Uppsala ingår i avdelningen näringsliv och destination, Uppsala kommun. Bolaget ska positionera Uppsala som destination genom att sälja och marknadsföra staden till valda marknader och målgrupper för att skapa intäkter och utveckling för Uppsalas besöksnäring. Destinationsbolaget ansvarar för stadens turistinformation, att projektleda kommunens större evenemang och för att samarbeta med den lokala näringen i syfte att utveckla mötesindustrin via partnerskapet Uppsala Convention Bureau. Vidare ansvarar bolaget för besöksnäringsfrågorna för Varumärket Uppsala.