2023-04-24 08:00Pressmeddelande

Damlandslaget i handboll återvänder till Uppsala

Handbollslandslaget inleder säsongen på IFU Arena och möter Färöarna i första hemmamatchen i EM-kvalet.Handbollslandslaget inleder säsongen på IFU Arena och möter Färöarna i första hemmamatchen i EM-kvalet.

Landslagssäsongen i handboll inleds även i år i Uppsala då Sverige spelar sin första hemmamatch i EM-kvalet i IFU Arena mot Färöarna den 12 oktober.  

– Det känns bra att komma tillbaka till en plats där vi vet att vi får bra förutsättningar i våra förberedelser, säger förbundskaptenen Tomas Axnér.


I höstas inledde damlandslaget säsongen i IFU Arena med läger och match mot Brasilien inför över 2 000 åskådare och nu står det klart att det blir ytterligare en landskamp i Uppsala. När kommande landslagssäsong inleds med EM-kval torsdagen den 12 oktober intar spelarna återigen IFU Arena, denna gång står Färöarna för motståndet.

EM 2024 avgörs i Österrike, Ungern och Schweiz 28 november–15 december nästa år. Till VM 2023 är Sverige redan kvalificerat i egenskap av värdnation. 

– Vi hade en väldigt bra vecka i Uppsala förra hösten med härlig atmosfär i arenan när vi besegrade Brasilien. Eftersom samlingen i oktober är den enda vi har i höst inför hemma-VM blir den oerhört viktig, säger förbundskaptenen Tomas Axnér. 

Från Uppsalas sida gläds man åt det utvecklade samarbetet med landslaget, arenan och den lokala handbollen.

– Vi ser fram emot att erbjuda Uppsalabor och inrest publik på handboll i världsklass. Landskamper är en bra inspiration för regionens handbollsutövare och stämningen i en fullsatt IFU Arena och vår hemmapublik hoppas vi ska ge vårt damlandslag stöd för att räcka hela vägen mot EM, säger Anna Lindström, Chef Möten & Evenemang, Destination Uppsala.

På IFU Arena ser man fram emot att ta emot landslaget för den första hemmamatchen.

 – Det känns fantastiskt roligt att få välkomna landslaget till arenan igen när EM-kvalet startar i höst. Att de väljer Uppsala och IFU Arena för denna viktiga samling gör oss stolta och taggade att leverera en upplevelse i världsklass, säger Tobias Svensson, VD IFU Arena AB.

SVERIGES MATCHER I KVALET TILL EM 2024:
12 oktober 2023: 
Sverige–Färöarna (IFU Arena, Uppsala)
14–15 oktober 2023: Luxemburg–Sverige
28–29 februari 2024: Island–Sverige
2–3 mars 2024: Sverige–Island
3–4 april 2024: Färöarna–Sverige
7 april 2024: Sverige–Luxemburg

EM 2024:
Datum: 
28 november–15 december 2024
Antal lag: 24
Värdstäder: Basel (Schweiz), Innsbrück (Österrike), Wien (Österrike), Debrecen (Ungern)
Direktkvalificerade länder: Österrike, Ungern, Schweiz, Norge

FÖR MER INFORMATION, KONTAKTA GÄRNA:


Anna Lindström

Chef Möten & Evenemang, Destination Uppsala
anna.lindstrom4@uppsala.se 
018–727 48 34

Tobias Svensson

VD IFU Arena AB
tobias.svensson@ifuarena.se
070–865 10 71

Anders Olsson

Uppsala handbollsklubb
kansli@uppsalahk.se
079–313 44 88Om Destination Uppsala

Destination Uppsala ingår i avdelningen näringsliv och destination, Uppsala kommun. Bolaget ska positionera Uppsala som destination genom att sälja och marknadsföra staden till valda marknader och målgrupper för att skapa intäkter och utveckling för Uppsalas besöksnäring. Destinationsbolaget ansvarar för stadens turistinformation, att projektleda kommunens större evenemang och för att samarbeta med den lokala näringen i syfte att utveckla mötesindustrin via partnerskapet Uppsala Convention Bureau. Vidare ansvarar bolaget för besöksnäringsfrågorna för Varumärket Uppsala.


Kontaktpersoner

Anna Lindström
Chef Möten och Evenemang
Anna Lindström
Marknadsför Uppsala för kongresser, konferenser och idrottsevenemang. Är ett kostnadsfritt råd och stöd vid värvning av möten till Uppsala.