2020-10-08 06:31Pressmeddelande

Friidrottstävlingen Nordenkampen tillbaka i Uppsala igen

Nordenkampen - den nordiska inomhuslandskampen i friidrott, kommer att arrangeras i Uppsala 2021. Foto: Niklas LundengårdNordenkampen - den nordiska inomhuslandskampen i friidrott, kommer att arrangeras i Uppsala 2021. Foto: Niklas Lundengård

Svenska Friidrottsförbundet och Upsala IF Friidrott arrangerar gemensamt Nordenkampen - den nordiska inomhuslandskampen i friidrott, i Uppsala 2021. Arrangemanget roterar årligen mellan de nordiska länderna och genomfördes senast i Sverige år 2018, även då på IFU Arena i Uppsala.

˗ Vi är oerhört stolta över att än en gång ha fått förtroendet av Svenska Friidrottsförbundet att arrangera Nordenkampen. Under SM-dagarna i somras visade Upsala IF Friidrott att vi har god förmåga och kapacitet att arrangera tävlingar på elitnivå, säger Anders Kindmark, ordförande i Upsala IF Friidrott.

Den 14 februari 2021 genomförs den elfte upplagan av Nordenkampen, en friidrottslandskamp mellan Sverige, Norge, Finland och Danmark/Island i Uppsala. Landskampen omfattar både herr- och damklasser. Precis som 2018 arrangeras landskampen av Upsala IF Friidrott på IFU Arena i Uppsala. Målet är att alla deltagare ska få en riktigt bra upplevelse. Det finns ingen prognos för hur världen ser ut i mitten av februari, men arrangörerna planerar för ett tryggt och säkert genomförande, i samråd med rådgivande myndigheter och Svenska Friidrottsförbundets.

- Nordenkampen är en viktig tävling för elitaktiva i hela Norden och våra gäster från Finland, Norge, Danmark och Island hoppas naturligtvis att gränserna till Sverige är öppna i februari så att landskampen kan genomföras även 2021, säger tävlingsansvarig Daniel Bergin, Svenska Friidrottsförbundet.

˗ Betydelsen av att möten och evenemang arrangeras i en stad har aldrig varit så påtagliga som nu, när de lyser med sin frånvaro. Därför känns det glädjande att Upsala IF Friidrott inte tvekade när möjligheten till detta värdskap dök upp. säger Anna Lindström, chef Möten och Evenemang, Destination Uppsala. Vi måste våga tro och hoppas att vi snart är förbi pandemin och snart kan ta emot evenemangsbesökare som vill uppleva liveidrott på plats i vår stad. Det bidrar till vår besöksnärings återhämtning och välmående, men bidrar även till nya arbetstillfällen och tillväxt.

För mer information, kontakta gärna:
Daniel Bergin, Svenska Friidrottsförbundet
Tel 0736-26 17 33, mail daniel.bergin@friidrott.se  

Anna Lindström, Chef Uppsala Convention Bureau, Destination Uppsala
Tel 076-76 18 335, mail anna.lindstrom4@uppsala.se   

Kort om Nordenkampen
Tävlingen inkluderar både herr- och damklasser. Följande grenar ingår i tävlingen:

 • 60 m löpning
 • 200 m löpning
 • 400 m löpning
 • 800 m löpning
 • 1 500 m löpning
 • 3 000 m löpning
 • 60 m häck
 • Höjdhopp
 • Stavhopp
 • Längdhopp
 • Tresteg
 • KulstötningOm Destination Uppsala

Destination Uppsala ingår i avdelningen näringsliv och destination, Uppsala kommun. Bolaget ska positionera Uppsala som destination genom att sälja och marknadsföra staden till valda marknader och målgrupper för att skapa intäkter och utveckling för Uppsalas besöksnäring. Destinationsbolaget ansvarar för stadens turistinformation, att projektleda kommunens större evenemang och för att samarbeta med den lokala näringen i syfte att utveckla mötesindustrin via partnerskapet Uppsala Convention Bureau. Vidare ansvarar bolaget för besöksnäringsfrågorna för Varumärket Uppsala.


Kontaktpersoner

Anna Lindström
Chef Möten och Evenemang
Anna Lindström
Marknadsför Uppsala för kongresser, konferenser och idrottsevenemang. Är ett kostnadsfritt råd och stöd vid värvning av möten till Uppsala.