2023-03-01 08:00Pressmeddelande

Internationell utmärkelse till Uppsala Convention Bureau

Människor som står och tittar ut över Uppsala genom ett fönster

Hedvig Bäckström på Uppsala Convention Bureau, Destination Uppsala, har utsetts till ICCA Researcher of the Year. Priset delas ut av International Congress and Convention Association, för väl genomförd research och inrapportering av internationella möten. 

Utmärkelser för väl genomförd research och dokumentation av internationella möten fortsätter att tilldelas Uppsala Convention Bureau vars syfte är att utveckla mötesindustrin i Uppsala. Det är tredje gången som medarbetare på Uppsala Convention Bureau mottar denna fina utmärkelse, vilket Uppsala är ensamma om i världen av de 900 medlemmarna i 86 länder.

‒ Vi jobbar hårt med vårt statistik- och värvningsarbete och ICCA-databasen är ett av våra viktigaste arbetsverktyg. Den här utmärkelsen är en stor bekräftelse för oss alla. Att dessutom uppmärksammas av ICCA på detta sätt är förstås extra roligt, säger Anna Lindström, Uppsala Convention Bureau.

Den årliga statistik- och rankingrapport som tas fram av ICCA visar att Uppsala är en mötesstad att räkna med på den internationella marknaden. Uppsala har flest internationella möten i Sverige, efter Stockholm och Göteborg.

ICCA Researcher of the Year delas ut av den internationella branschorganisationen ICCA – International Congress & Convention Association. ICCA fungerar som en kvalitetssäkrare och kompetensutvecklare inom den internationella mötesindustrin. Organisationen har 900 medlemmar i 86 länder. För mer information besök www.iccaworld.com.



Om Destination Uppsala

Destination Uppsala ingår i avdelningen näringsliv och destination, Uppsala kommun. Bolaget ska positionera Uppsala som destination genom att sälja och marknadsföra staden till valda marknader och målgrupper för att skapa intäkter och utveckling för Uppsalas besöksnäring. Destinationsbolaget ansvarar för stadens turistinformation, att projektleda kommunens större evenemang och för att samarbeta med den lokala näringen i syfte att utveckla mötesindustrin via partnerskapet Uppsala Convention Bureau. Vidare ansvarar bolaget för besöksnäringsfrågorna för Varumärket Uppsala.


Kontaktpersoner

Anna Lindström
Chef Möten och Evenemang
Anna Lindström
Marknadsför Uppsala för kongresser, konferenser och idrottsevenemang. Är ett kostnadsfritt råd och stöd vid värvning av möten till Uppsala.