2018-03-13 10:59Pressmeddelande

Lagen klara för Bandyfinalen 2018 – nu är finalveckan igång

null

Bandypytten är framdukad och Uppsala bjuder in till bandyfest! Studenternas IP står nu redo med plats för 20 500 åskådare och på lördag 17 mars får vi se Skutskärs damer mot storklubben AIK och i herrfinalen ser vi Sandviken mot förra årets mästare Edsbyn.

Finalveckan är här och totalt ska sex finalmatcher avgöras. Efter helgens dramatiska semifinaler står det äntligen klart vilka lag som gör upp om titeln som svenska mästare i bandy 2018. AIK och Skutskär slog båda ur underläge i sina semifinaler men lyckades knipa varsin plats till finalerna på klassiska Studenternas. Att Sandviken och Edsbyn möts i herrarnas final var mer väntat, även om de fick slita hårt för sina finalplatser. Det blir en klassisk herrfinal mellan två av bandysveriges giganter och det kommer finnas en del prestige på arenan under helgen.

– Det känns kul att veckan äntligen är kommen som vi sett fram emot länge i Uppsala. Vi tror på en folkfest under hela helgen och det ska bli kul att se bandybesökare strömma in från hela Sverige. Väldigt spännande lag som gör upp om SM-titlarna och vi hoppas kunna bjuda publiken på bandy när den är som allra bäst. Det väntas komma väldigt mycket publik till framförallt lördagens matcher så se till att vara vid arenan i tid, säger Ola Rosén projektledare för Bandyfinalerna.

Intresset kring Bandyfinalen har varit stort när den nu återvänder till Uppsala igen och det har en dryg vecka innan match sålts fler biljetter jämfört med samma tidpunkt tidigare år. Staden lever upp inför evenemanget och stora delar av Uppsala city smyckas i orange. Till helgen väntas tusentals fans och bandyentusiaster till Uppsala och många av stadens restauranger kommer servera den klassiska bandyfrukosten under lördagen mellan dam- och herrfinalen.

På torsdag drar finalhelgen igång på allvar med presskonferens för finallagen på Studenternas. Från kl.17 kommer allmänheten kunna snöra på sig skridskorna och provåka isen på finalarenan som är tillfälligt uppbyggd till årets bandyfest. På fredag kommer, förutom tre ungdomsfinaler, även den traditionsrika förfesten återupplivas på Flustret, där Bandyfinalen bjuder på entré och mat under en begränsad tid på kvällen.

Se hela helgens program på bandyfinalenuppsala.se/program/

Helgens SM-finaler:

Fredag 16 mars:
11.00 Edsbyn IF – Vetlanda BK (Pojkar 18 år)
15.00 Sandvikens AIK – Skirö AIK (Flickor 17 år)
19.00 IFK Vänersborg – Vetlanda BK (Pojkar 20 år)

Lördag 17 mars:
11.00 AIK – Skutskärs IF (Damfinal)
14.30 Bandyhjärtats Miniallsvenskan  Kilbergsskolan (Bollnäs) - Lidåkersskolan (Lidköping)
16.00 Sandvikens AIK – Edsbyns IF (Herrfinal)

För mer information kontakta:

Ola Rosén, Projektledare, Destination Uppsala
Tel:
018-727 48 13
E-post:
info@bandyfinalenuppsala.se

För mer information se även: www.bandyfinalenuppsala.se
och https://www.facebook.com/bandyfinalenuppsala/

Svenska bandyfinalen 2018-2020 arrangeras av Svenska bandyförbundet och Uppsala kommun samt projektleds av Destination Uppsala.

Destination Uppsala ska positionera Uppsala som destination genom att sälja och marknadsföra staden till valda marknader och målgrupper för att skapa intäkter och utveckling för Uppsalas besöksnäring.

Bolaget ansvarar för stadens turistinformation, projektleder kommunens större evenemang och samarbetar med den lokala näringen för att utveckla mötesindustrin via partnerskapet Uppsala Convention Bureau.


Om Destination Uppsala

Bolaget ska positionera Uppsala som destination genom att sälja och marknadsföra staden till valda marknader och målgrupper för att skapa intäkter och utveckling för Uppsalas besöksnäring. Destinationsbolaget ansvarar för stadens turistinformation, att projektleda kommunens större evenemang och för att samarbeta med den lokala näringen i syfte att utveckla mötesindustrin via partnerskapet Uppsala Convention Bureau. Vidare ansvarar bolaget för besöksnäringsfrågorna för Varumärket Uppsala.


Kontaktpersoner

Charlotte Skott
VD
Charlotte Skott
Helena Bovin
Marknadschef
Helena Bovin
Enhetschef marknad & kommunikation
Natalia Michell
Projektledare kommunikation
Natalia Michell
Arbetar operativt och strategiskt med bolagets marknadskommunikation.
Anna Lindström
Chef Möten och Evenemang
Anna Lindström
Marknadsför Uppsala för kongresser, konferenser och idrottsevenemang. Är ett kostnadsfritt råd och stöd vid värvning av möten till Uppsala.