2023-03-31 04:30Pressmeddelande

Nu välkomnas stora och små LEGO-entusiaster åter till Uppsala och Fyrishov. 2024 är Klossfestivalen tillbaka.

Klossfestivalen är tillbaka och fyller Fyrishovs multihallar med miljontals legoklossar.Klossfestivalen är tillbaka och fyller Fyrishovs multihallar med miljontals legoklossar.

Klossfestivalen fyller multihallarna på Fyrishov med miljontals legoklossar under tre dagar i april 2024. Arrangören utlovar en påskhelg fylld av underhållning, kreativitet och spänning.

− Det känns roligt att äntligen få kommunicera att Klossfestivalen kommer tillbaka till Uppsala och Fyrishov. Det är ett omtyckt evenemang som engagerar över generationsgränserna och ett måste för alla stora och små som tycker om LEGO, säger Anna Lindström, chef Möten & Evenemang, Destination Uppsala. Klossfestivalen blir ett spännande tillskott till Uppsalas upplevelseutbud och vi hoppas att många inresta besökare såväl som uppsalabor besöker Fyrishov under påskhelgen. Vi arbetar nära arrangören för att lyfta fram evenemanget och väcka nyfikenhet att komma hit, fortsätter Anna Lindström.

Klossfestivalen har tidigare arrangerats i Uppsala under 2022, då 57% av besökarna var inresta. Under 2024 väntas närmare 7000 besökare åter till Uppsala och Fyrishovs multihallar.

− Vi på Uppsala Arenor och Fastigheter är både stolta och glada att Klossfestivalen har valt att återvända till oss på Fyrishov. Att klossfestivalen dessutom riktar sig till barn i alla åldrar gör att vi känner att det passar oss mitt i prick, säger Johan Wadman, Försäljningschef på Uppsala Arenor och Fastigheter.

Under de tre dagarna som evenemanget huserar i Uppsala kommer besökarna kunna ta del av del utställningar och tävlingar, där allt kretsar kring LEGO. På plats finns idoler, designers och utställningar skapade av Sveriges bästa LEGO-byggare. Den som vill får även chans att delta i någon av alla utbildningar.

− Det känns fantastiskt att vi kan ta Klossfestivalen tillbaka till Uppsala, som har ett stort upptagningsområde. Hallarna på Fyrishov passar oss bra och vi har ett fint samarbete med Destination Uppsala och Fyrishov, avslutar Fredrik Novak, Klossfestivalens grundare.

För mer information, kontakta gärna:
Anna Lindström, Chef Möten & Evenemang, Destination Uppsala
mail: anna.lindstrom4@uppsala.se
tel: 018-727 48 34

 

Mer om Klossfestivalen

Arrangeras 30 mars-1 april 2024 på Fyrishov, Uppsala. För biljetter se www.tickster.com. Läs mer om Klossfestivalen på www.klossfestivalen.seOm Destination Uppsala

Destination Uppsala ingår i avdelningen näringsliv och destination, Uppsala kommun. Bolaget ska positionera Uppsala som destination genom att sälja och marknadsföra staden till valda marknader och målgrupper för att skapa intäkter och utveckling för Uppsalas besöksnäring. Destinationsbolaget ansvarar för stadens turistinformation, att projektleda kommunens större evenemang och för att samarbeta med den lokala näringen i syfte att utveckla mötesindustrin via partnerskapet Uppsala Convention Bureau. Vidare ansvarar bolaget för besöksnäringsfrågorna för Varumärket Uppsala.


Kontaktpersoner

Anna Lindström
Chef Möten och Evenemang
Anna Lindström
Marknadsför Uppsala för kongresser, konferenser och idrottsevenemang. Är ett kostnadsfritt råd och stöd vid värvning av möten till Uppsala.