2019-10-25 08:10Pressmeddelande

Premiär för årets upplaga av Allt ljus på Uppsala

Allt ljus på Uppsala 2018, ljusverket SpectralDen första november är det premiär för årets upplaga av ljusfestivalen Allt ljus på Uppsala.

Om en vecka tänds ljusverken i årets upplaga av Allt ljus på Uppsala. Under premiärkvällen ordnas en ceremoni i Stadsträdgården samt aktiviteter på Gamla torget.

Premiären den första november börjar kl. 16.00 i samband med att alla de åtta ljusverken tänds. I Stadsträdgården, vid slingans första ljusverk; stjärnan Nova skapad av den brittiska ljuskonstnären Lucy McDonnell, hålls under premiärkvällen en ceremoni där Västmanland-Dala nationskör bjuder på sång samt där det finns möjlighet att provsmaka årets Allt ljus-brownie, skapad av Triller Mat & Bröd‎.

− Premiären är en del av det första mötet med Allt ljus på Uppsala. Vi upplever att det finns många som vill ha ett startskott för festivalen och ceremonin i Stadsträdgården skapar en fin stämning inför den första promenaden längs med slingan, säger Elin Winberg, projektledare Destination Uppsala.

På Gamla torget kommer en DJ att spela under premiärkvällen och här finner man ljusverket Beams.

− Baserat på årets spännande tema ”Uppsala hyllar” ville vi ge uppsalaborna en chans att vara med och skapa ett ljusverk, det är det vi gör på Gamla torget, fortsätter Elin Winberg. Ljusverket Beams består av ett antal lampor dekorerade av allt från skolklasser till äldreboenden och blir lekfullt och brokigt, precis som Uppsalabefolkningen själva.

Utöver ljusverken ordnar både kommunen och det lokala näringslivet kringaktiviteter med koppling till Allt ljus på Uppsala under hela evenemangsperioden 1-17 november.  I programmet hittar man bland annat skattjakt för barn, konserter, guidade turer, utställningar och erbjudanden för den som vill ha en värmande paus under sin promenad.

− Allt ljus på Uppsala är ett bra exempel på evenemang som bidrar till att stärka Uppsalas varumärke som attraktiv stad med en levande stadskärna, säger Charlotte Skott, vd, Destination Uppsala. Evenemanget bjuder in uppsalabor och besökare att ta sig ut under en mörkare period på året och ta del av utbudet i city på ett annorlunda och roligt sätt, avslutar Charlotte Skott.

Avslutningen för Allt Ljus på Uppsala hålls den 17 november i Odinslund med en mäktig eldshow framförd av Waldorfskolan.

Se hela programmet.

Allt ljus på Uppsala är ett samarbete mellan Uppsala kommun, Uppsala city och det lokala näringslivet. Destination Uppsala projektleder genomförandet av evenemanget.

För mer information, vänligen kontakta:
Elin Winberg – projektledare, Destination Uppsala
Tel: 018 727 48 03, mail: elin.winberg@destinationuppsala.seOm Destination Uppsala

Bolaget ska positionera Uppsala som destination genom att sälja och marknadsföra staden till valda marknader och målgrupper för att skapa intäkter och utveckling för Uppsalas besöksnäring. Destinationsbolaget ansvarar för stadens turistinformation, att projektleda kommunens större evenemang och för att samarbeta med den lokala näringen i syfte att utveckla mötesindustrin via partnerskapet Uppsala Convention Bureau. Vidare ansvarar bolaget för besöksnäringsfrågorna för Varumärket Uppsala.


Kontaktpersoner

Natalia Michell
Projektledare kommunikation
Natalia Michell
Arbetar operativt och strategiskt med bolagets marknadskommunikation.