2016-02-01 07:30Pressmeddelande

Så invigs Tusen Vintrar, Uppsalas nya vinterfestival

null

Den 13 februari börjar Tusen vintrar – Uppsala vinterfestival. Invigningen kommer att hållas på Carolina Redivivas trapp och inrymmer bl. a. musik av folkpopbandet Twiggy Frostbite, invigningstal av kommunstyrelsens ordförande Marlene Burwick (S) och ett fackeltåg till Islandet, där nio konstnärer skapar isskulpturerna till utställningen Konst i Islandet.

- Jag kan inte tänka mig en bättre plats för invigningen än på trappan till Carolina Rediviva, vid toppen av stadens nya paradgata. Jag tror att Vinterfestivalen kommer bli ett tillfälle för nya och gamla Uppsalabor att mötas, ha trevligt och känna stolthet och glädje över vår växande stad och vår historia. Jag tror att det fyller ett viktigt behov, säger kommunstyrelsens ordförande Marlene Burwick (S).

Invigningen av Uppsalas nya vinterfestival Tusen Vintrar kommer att påbörjas på Carolina Redivivas trappa kl. 16.30. Efter invigningstalet av kommunstyrelsens ordförande Marlene Burwick (S) och musikuppträdanden av det mystiska folkpopbandet Twiggy Frostbite, vill man tillsammans med publiken bilda ett fackeltåg och promenera ner till Islandet, genom Slottsbacken.

- Det kommer att bli en festlig stämning, vi kommer att dela ut facklor till de 150 första personerna på plats och gå i ett gemensamt fackeltåg från Carolina Rediviva bort till Islandet. Vi vill att så många som möjligt, alla uppsalabor och besökare som vill, är med under invigningen, säger Linda Eriksson, projektledare på Destination Uppsala

Väl framme i Islandet och Stadsträdgården är det skridskouppvisning på Svandammen. De besökare som vill kan också följa de nio konstnärerna som skulpterar isblock till konstverk i utställningen Konst i Islandet.

- Man kan följa konstnärernas arbete från isblock till färdig och magiskt ljussatt iskonst redan från förmiddagen, avslutar Linda Eriksson.

För frågor och mer information, vänligen kontakta:

Övergripande information om Tusen vintrar och konceptet
Teresa Palmquist, kommunikationsdirektör, Uppsala kommun
018-727 65 09, teresa.palmquist@uppsala.se

Information om invigningen och innehållet i Tusen vintrar
Linda Eriksson, projektledare, Destination Uppsala
018-727 13 42, linda.eriksson@destinationuppsala.se


Tusen vintrar – Uppsala vinterfestival arrangeras av Uppsala kommun. Destination Uppsala projektleder och marknadsför evenemanget.

Destination Uppsala ska positionera Uppsala som destination genom att sälja och marknadsföra staden till valda marknader och målgrupper för att skapa intäkter och utveckling för Uppsalas besöksnäring.

Bolaget ansvarar bland annat för projektet Varumärke Uppsala, driver stadens turistbyrå, projektleder kommunens större evenemang och samarbetar med den lokala näringen för att utveckla mötesindustrin via partnerskapet Uppsala Convention Bureau.


Om Destination Uppsala

Bolaget ska positionera Uppsala som destination genom att sälja och marknadsföra staden till valda marknader och målgrupper för att skapa intäkter och utveckling för Uppsalas besöksnäring. Destinationsbolaget ansvarar för stadens turistinformation, att projektleda kommunens större evenemang och för att samarbeta med den lokala näringen i syfte att utveckla mötesindustrin via partnerskapet Uppsala Convention Bureau. Vidare ansvarar bolaget för besöksnäringsfrågorna för Varumärket Uppsala.


Kontaktpersoner

Charlotte Skott
VD
Charlotte Skott
Helena Bovin
Marknadschef
Helena Bovin
Enhetschef marknad & kommunikation
Natalia Michell
Projektledare kommunikation
Natalia Michell
Arbetar operativt och strategiskt med bolagets marknadskommunikation.
Anna Lindström
Chef Möten och Evenemang
Anna Lindström
Marknadsför Uppsala för kongresser, konferenser och idrottsevenemang. Är ett kostnadsfritt råd och stöd vid värvning av möten till Uppsala.