2020-11-20 07:31Pressmeddelande

Svenska Cupen i Bridge stannar i Uppsala

Bridgespelare räknar. Foto: Svenska Bridgeförbundet Svenska Bridgeförbundet har beslutat att finalspelet i Svenska Cupen ska spelas i samband med Uppsala Bridgefestival åren 2021-2023. Foto: Svenska Bridgeförbundet

Svenska Bridgeförbundet har tillsammans med Destination Uppsala valt att fortsatt förlägga Svenska Cupens finalspel i Uppsala. Ett nytt samarbetsavtal innebär att tävlingen fr o m 2021 kommer att avgöras här under de kommande tre åren.

˗ Vi är mycket glada över att ha tecknat detta samarbetsavtal, säger Martin Löfgren, ordförande i Svenska Bridgeförbundet. Vår förhoppning är att arrangemangets ska fortsätta vara en av förbundets viktigaste tävlingar där såväl bredd som elit deltar.

Svenska Cupen är årligen återkommande, med delomgångar runtomkring i landet under hela året, och där slutligen 16 lag får åka till Uppsala för att delta i slutspelet och tävla om förstaplatsen.

Svenska Cupens finalspel kommer att vara en del av Uppsala Bridgefestival, som dessutom består av ett antal öppna sidotävlingar. Sammantaget förväntas omkring 230 bridgespelare delta under arrangemanget i Uppsala varje år.

˗ Vi har sett en stor utveckling av Uppsala Bridgefestival sedan vi fick draghjälp av Svenska Cupen-finalen, säger Linnea Edlund, distriktsordförande i Svenska Bridgeförbundet i Uppland. Vår förhoppning är att tävlingarna fortsätter växa, och vem vet kanske står vi här med angenäma problem som gör att vi måste byta till större lokaler för att de nuvarande inte räcker till.

Destination Uppsala arbetar för att aktivt stödja arrangörer och förbund som vill skapa förutsättningar för fortsatt tillväxt och förbättring av sina tävlingar. Uppsala bridgefestival, som är ett årligen återkommande evenemang i Uppsala, fungerar mycket väl som ett komplement till finalspelet i Svenska Cupen.

˗ Att koppla samman liknande evenemang med varandra är ett bra sätt för arrangörer att höja statusen på en tävling – det ger en snabb tillväxt och ett ökat anseende på det egna evenemanget. Vi är glada att Svenska Bridgeförbundet har valt Uppsala och Bridgefestivalen som plats för sina finalspel de kommande tre åren. Vi ser fram emot att välkomna deltagare till ett trygg och säkert evenemang, säger Jonas Ekebacke, projektledare, Destination Uppsala.

För mer information, kontakta gärna:
Jonas Ekebacke, projektledare
Tel 018 727 48 14, mail jonas.ekebacke@uppsala.se

Micke Melander, Tävlingsledningen Svenska Cupen
Tel 070 654 65 68, mail mme@svenskbridge.se  

 Om Destination Uppsala

Destination Uppsala ingår i avdelningen näringsliv och destination, Uppsala kommun. Bolaget ska positionera Uppsala som destination genom att sälja och marknadsföra staden till valda marknader och målgrupper för att skapa intäkter och utveckling för Uppsalas besöksnäring. Destinationsbolaget ansvarar för stadens turistinformation, att projektleda kommunens större evenemang och för att samarbeta med den lokala näringen i syfte att utveckla mötesindustrin via partnerskapet Uppsala Convention Bureau. Vidare ansvarar bolaget för besöksnäringsfrågorna för Varumärket Uppsala.


Kontaktpersoner

Jonas Ekebacke
Projektledare Världsklass Uppsala samt enhetschef publika evenemang på Destination Uppsala
Jonas Ekebacke