2017-08-17 10:03Pressmeddelande

The City is your Campus – Uppsala välkomnar nya studenter

null

Det återkommande evenemanget Student Uppsala arrangeras i år i samband med Uppsala universitets välkomstdag i Universitetsparken den 25 augusti. Nytt för i år är att man satsat på en campus-känsla med olika happenings och tävlingar och har bland annat bjudit in Viktor Frisk som evenemangsvärd och tävlingsledare.

- Genom att i tidigt skede visa de nya studenterna vad Uppsala har att erbjuda och visa på möjligheter hoppas vi att fler stannar kvar efter att de avslutat sina utbildningar. Att behålla kompetens och innovationskraft är nödvändigt för Uppsalas utveckling, säger Marlene Burwick (S), kommunstyrelsens ordförande.

Varje hösttermin startar ca 10 000 nationella och internationella studenter en utbildning på något av stadens universitet. Student Uppsala är ett projekt på initiativ av Uppsala kommun som tillsammans med universiteten samt delar av förenings- och näringslivet vill visa vad Uppsala har att erbjuda utanför det traditionella studentlivet.

- Under Student Uppsala presenterar vi delar av det kultur- och idrottsutbud, fritidsaktiviteter, arbetsmöjligheter och allt annat relevant som finns att ta del av här. Det är ett bra tillfälle även för närings- och föreningslivet att välkomna studenterna hit och ge dem ett gott första intryck av Uppsala som hemstad, inte bara som studentstad, säger Malin Lejskog projektledare på Destination Uppsala AB.

Årets Student Uppsala är byggt på campus-känsla på evenemangsområdet med ett flertal happenings och tävlingar med fantastiska priser. Viktor Frisk, bloggare, inspiratör och författare, medverkar som evenemangs- och tävlingsvärd. Han delar också med sig av sina erfarenheter av ADHD och hur man lyckas vända en diagnos till en superkraft.

Student Uppsala genomförs för sjätte året i rad som en långsiktig strategisk satsning för att välkomna nya studenter till Uppsala och presentera utbudet i deras nya hemstad. Det är ett kostnadsfritt evenemang för studenter över 18 år. Student Uppsala har fått diplomeringen ”Miljömärkt event” av stiftelsen Håll Sverige Rent. Mer information finns på www.studentuppsala.se.

För mer information och frågor om Student Uppsala, vänligen kontakta:Malin Lejskog, Projektledare på Destination Uppsala 018-727 48 32, malin.lejskog@destinationuppsala.se

För intervjuförfrågningar och information om Viktor Frisk, vänligen kontakta: Fredrik Annell-Berger, artistbokare på Brink & Berger 076-308 54 30, fredrik@brink-berger.se

Destination Uppsala ska positionera Uppsala som destination genom att sälja och marknadsföra staden till valda marknader och målgrupper för att skapa intäkter och utveckling för Uppsalas besöksnäring.

Bolaget ansvarar bland annat för projektet Varumärke Uppsala, driver stadens turistbyrå, projektleder kommunens större evenemang och samarbetar med den lokala näringen för att utveckla mötesindustrin via partnerskapet Uppsala Convention Bureau.


Om Destination Uppsala

Bolaget ska positionera Uppsala som destination genom att sälja och marknadsföra staden till valda marknader och målgrupper för att skapa intäkter och utveckling för Uppsalas besöksnäring. Destinationsbolaget ansvarar för stadens turistinformation, att projektleda kommunens större evenemang och för att samarbeta med den lokala näringen i syfte att utveckla mötesindustrin via partnerskapet Uppsala Convention Bureau. Vidare ansvarar bolaget för besöksnäringsfrågorna för Varumärket Uppsala.


Kontaktpersoner

Charlotte Skott
VD
Charlotte Skott
Helena Bovin
Marknadschef
Helena Bovin
Enhetschef marknad & kommunikation
Natalia Michell
Projektledare kommunikation
Natalia Michell
Arbetar operativt och strategiskt med bolagets marknadskommunikation.
Anna Lindström
Chef Möten och Evenemang
Anna Lindström
Marknadsför Uppsala för kongresser, konferenser och idrottsevenemang. Är ett kostnadsfritt råd och stöd vid värvning av möten till Uppsala.