2019-09-18 05:45Pressmeddelande

Uppsala återigen värdstad för Nordens viktigaste konferens inom nanoteknik

Arbete i laboratorium i Uppsala. Fotograf: Martin KelamArbete i laboratorium i Uppsala. Fotograf: Martin Kelam

NanoForum Summit är Nordens viktigaste årligen återkommande internationella konferens inom nanoteknik och avancerade material. Den 12 november arrangeras den återigen i Uppsala, denna gång på temat Nano medicin och där forskning, entreprenörskap och myndighetsarbete kommer att stå i fokus. På talarlistan finns ett flertal internationella namn, världskända inom området.

Konferensen är ett viktigt forum för meningsfulla möten inom ett av de viktigaste ämnena, nu och i framtid. Med en relevant publik bestående av beslutsfattare, investerare, företagare och forskare i världsklass utgör NanoForum Summit den viktigaste arenan för det skandinaviska Nano-samfundet.

– NanoForum Summit är en given arena för den som är verksam inom nanoteknik. Konferensen erbjuder en helhet som man inte kan hitta någon annanstans. Man får träffa och lyssna på föredragshållare i världsklass, med kunskap, kompetens och erfarenheter inom Nano Medicin och entreprenörskap, säger Åsalie Hartmanis, VD SwedNanoTech. Man får också man inblick i den senaste forskningen, samtidigt som man utökar sitt nätverk och utbyter idéer med hundratals andra engagerade deltagare.

Bland de mer välkända föredragshållarna finns bland annat Saeid Esmaeilzadeh, känd entreprenör och medgrundaren av Serendipty Group. Han har etablerat och förvaltat en rad forskningsintensiva företag inom olika branscher och är involverad i ett flertal svenska och internationella företag. Han kommer att prata om entreprenörskap, dvs. hur man går från forskning till business och vad han värdesätter hos Startup-företag som vill etablera sig. 

– Hit ska man komma om man vill lära sig hur man ska driva sitt företag inom Nano teknik på ett effektivt sätt av några av de absolut bästa i branschen, fortsätter Åsalie Hartmanis.

Andra talare är bland annat:

  • Lorena Dieguez, forskare på International Iberian Nanotechnology Laboratory. Hon leder en forskningsgrupp inom medicinsk utrustning och vill översätta sin teknik från labb till klinik.
  • Agneta Richter Dahlfors, professor i cellulär mikrobiologi vid institutionen för neurovetenskap på Karolinska Institutet och föreståndare för den mångvetenskapliga forskningsmiljön Swedish Medical Nanoscience Center.
  • Bengt Fadeel, professor och chef för enheten för molekylär toxikologi vid Institutet för Miljömedicin på Karolinska Institutet och ordföranden i expertpanelen i den nationella plattformen för nanosäkerhet, SweNanoSafe.

Datum: 12 november
Plats: Norrlands Nation, Uppsala
Anmälan: www.nanoforum2019.com

Konferensen organiseras av SwedNanoTech och Uppsala Kommun.

För mer information, vänligen kontakta:

Åsalie Hartmanis, VD SwedNanoTech
Mail: info@swednanotech.com
Tel: 08-679 5022

Ola Rosén, projektledare
Mail: ola.rosen@destinationuppsala.se
Tel: 018-727 48 13



Om Destination Uppsala

Bolaget ska positionera Uppsala som destination genom att sälja och marknadsföra staden till valda marknader och målgrupper för att skapa intäkter och utveckling för Uppsalas besöksnäring. Destinationsbolaget ansvarar för stadens turistinformation, att projektleda kommunens större evenemang och för att samarbeta med den lokala näringen i syfte att utveckla mötesindustrin via partnerskapet Uppsala Convention Bureau. Vidare ansvarar bolaget för besöksnäringsfrågorna för Varumärket Uppsala.