2021-05-20 08:03Pressmeddelande

Uppsala blir värdstad för ännu ett Lag-SM i golf

Under 2020 ingick Destination Uppsala ett längre samarbete med Svenska golfförbundet där man tillsammans arrangerar ett flertal tävlingar på golfbanorna runt om i kommunen fram till och med år 2024. Trots pandemin lyckades man under 2020 genomföra flera lyckosamma tävlingar. Tack vare det har Uppsala nu tilldelats ännu ett Lag-SM i golf. Tävlingen kommer att spelas på Upsala Golfklubb den 14 – 17 juli 2021, där totalt 18 herrlag gör upp om SM-tecknet. Evenemanget beräknas generera ca 600 gästnätter till Uppsala.

− Möten och evenemang är en viktig del av en Uppsalas varumärke och bidrar till att stärka stadens attraktivitet som stad att besöka, bo och verka i men bidrar även till en hållbar framtida stadsutveckling, säger Anna Lindström, chef Möten & Evenemang på Destination Uppsala. Satsningar på fler möten och evenemang förbättrar också för uppsalaborna; det ger turistekonomiska intäkter och utökar underlaget för bl. a. kollektivtrafik, restauranger, besöksmål och aktiviteter. Det bidrar till fler arbetstillfällen och tillväxt.

Uppsala Golfklubb (GK) ser fram emot att bidra till att flera av Sveriges elitspelare får en bra vecka i Uppsala, såväl på som utanför banan. Ett långsiktigt mål med värdskapet är att fler ska upptäcka regionens golfbanor och att det ska bidra till fler återkommande besökare till staden.

˗ Med vår elitsatsning har klubben spelare på olika nivåer av golftourerna i Europa. Med ett arrangemang av detta slag är målet att stärka bilden av att vara en aktiv klubb som jobbar med juniorutveckling och visa upp en banan av hög klass, säger Marcus Eidelöf, klubbchef Upsala GK. Ytterligare ett mål med evenemanget är att skapa mer samhörighet och stolthet hos klubbens medlemmar.

Nu är förhoppningen från alla inblandade parter att smittspridningen ska fortsätta att avta och att restriktionerna lättar så att tävlingen kan genomföras som planerat i juli 2021.

För frågor och mer information, kontakta gärna:
Anna Lindström, Chef Uppsala Convention Bureau, Destination Uppsala
Tel 076-76 18 335, mail anna.lindstrom@uppsala4.se

Marcus Eidelöf, klubbchef Upsala GK
Tel 018-460120/0761 33 11 80, mail marcus.eidelof@upsalagk.se

 



Om Destination Uppsala

Destination Uppsala ingår i avdelningen näringsliv och destination, Uppsala kommun. Bolaget ska positionera Uppsala som destination genom att sälja och marknadsföra staden till valda marknader och målgrupper för att skapa intäkter och utveckling för Uppsalas besöksnäring. Destinationsbolaget ansvarar för stadens turistinformation, att projektleda kommunens större evenemang och för att samarbeta med den lokala näringen i syfte att utveckla mötesindustrin via partnerskapet Uppsala Convention Bureau. Vidare ansvarar bolaget för besöksnäringsfrågorna för Varumärket Uppsala.


Kontaktpersoner

Anna Lindström
Chef Möten och Evenemang
Anna Lindström
Marknadsför Uppsala för kongresser, konferenser och idrottsevenemang. Är ett kostnadsfritt råd och stöd vid värvning av möten till Uppsala.