2016-08-22 07:30Pressmeddelande

Välkomstdag för nya studenter i Uppsala

null

Det återkommande evenemanget Student Uppsala arrangeras i år i samband med Uppsala universitets välkomstdag på Uppsala Konsert & Kongress den 26 augusti. Utöver Uppsala kommun och Uppsala universitet finns ett 30-tal monterutställare från närings- och föreningsliv med på plats. Dagen avslutas med en konsert med den svenska musikstjärnan Silvana Imam på nattklubben Birger Jarl.

- Varje höst anordnar vi en välkomstdag för nya studenter i Uppsala. Vi har ett nära samarbete med båda universiteten och i år arrangeras evenemanget i samband med Uppsala universitets välkomstmottagningar på Uppsala Konsert & Kongress. Genom att samarbeta kan vi på ett bättre sätt välkomna studenterna och ge dem en bra start i Uppsala, säger Marlene Burwick (S), kommunstyrelsens ordförande och ordförande i styrelsen för Destination Uppsala AB.

Utöver Uppsala kommun och universiteten finns också ett 30-tal monterutställare från närings- och föreningslivet med på plats. Syftet är att visa upp de möjligheter Uppsala erbjuder även utanför det traditionella studentlivet.

- Under Student Uppsala presenterar vi delar av det kultur- och idrottsutbud, fritidsaktiviteter, arbetsmöjligheter och allt annat relevant som finns att ta del av här. Det är ett bra tillfälle även för närings- och föreningslivet att välkomna studenterna hit och ge dem ett gott första intryck av Uppsala som hemstad, inte bara som studentstad, säger Linda Eriksson projektledare på Destination Uppsala AB.

Student Uppsala avslutas med en gratis konsert tillsammans med svenska musikstjärnan Silvana Imam på nattklubben Birgerjarl senare på kvällen. Silvana Imam har kammat hem titlar som “Årets artist” på Grammisgalan, “Årets Textförfattare” på Musikförläggarnas pris och “Årets Homo/Bi/Trans på QX-galan.

Student Uppsala genomförs för femte året i rad som en långsiktig strategisk satsning för att välkomna nya studenter till Uppsala och presentera utbudet i deras nya hemstad. Det är ett kostnadsfritt evenemang för studenter över 18 år. Student Uppsala har fått diplomeringen ”Miljömärkt event” av stiftelsen Håll Sverige Rent. Mer information finns på www.studentuppsala.se.

För mer information och frågor om Student Uppsala, vänligen kontakta:
Linda Eriksson, Projektledare på Destination Uppsala
018-727 13 42, linda.eriksson@destinationuppsala.se

För intervjuförfrågningar och information om Silvana Imam, vänligen kontakta:
Fredrik Annell-Berger, artistbokare på Brink & Berger
076 – 308 54 30, fredrik@brink-berger.se

Destination Uppsala ska positionera Uppsala som destination genom att sälja och marknadsföra staden till valda marknader och målgrupper för att skapa intäkter och utveckling för Uppsalas besöksnäring.

Bolaget ansvarar bland annat för projektet Varumärke Uppsala, driver stadens turistbyrå, projektleder kommunens större evenemang och samarbetar med den lokala näringen för att utveckla mötesindustrin via partnerskapet Uppsala Convention Bureau.


Om Destination Uppsala

Bolaget ska positionera Uppsala som destination genom att sälja och marknadsföra staden till valda marknader och målgrupper för att skapa intäkter och utveckling för Uppsalas besöksnäring. Destinationsbolaget ansvarar för stadens turistinformation, att projektleda kommunens större evenemang och för att samarbeta med den lokala näringen i syfte att utveckla mötesindustrin via partnerskapet Uppsala Convention Bureau. Vidare ansvarar bolaget för besöksnäringsfrågorna för Varumärket Uppsala.


Kontaktpersoner

Charlotte Skott
VD
Charlotte Skott
Helena Bovin
Marknadschef
Helena Bovin
Enhetschef marknad & kommunikation
Natalia Michell
Projektledare kommunikation
Natalia Michell
Arbetar operativt och strategiskt med bolagets marknadskommunikation.
Anna Lindström
Chef Möten och Evenemang
Anna Lindström
Marknadsför Uppsala för kongresser, konferenser och idrottsevenemang. Är ett kostnadsfritt råd och stöd vid värvning av möten till Uppsala.