2023-03-08 14:38Pressmeddelande

Världsklass Uppsala beviljar ytterligare 850 000 kr till arrangemang

Många människor som springer tillsammans på en grusstig med höstträd i bakgrundenUppsala Marathon 2023 är ett av arrangemangen som beviljats stöd från Världsklass Uppsala. Foto: Uppsala Marathon 2022, Jeremy Haglund

En internationell konferens med fokus på kost, fysisk aktivitet och hälsa, Uppsala Marathon, två SM, Fyris Comedy och Lyktvandringen är några av de arrangemang som nu beviljas stöd från Världsklass Uppsala. Nätverket Världsklass Uppsala vill sätta Uppsala på kartan, nationellt och internationellt, och drivs av ett 20-tal av Uppsalas ledande organisationer och företag.

The International Society of Behavioral Nutrition and Physical Activitys årliga internationella möte är ett av de arrangemang som beviljas stöd. Den 14–17 juni samlas drygt 800 internationella och nationella deltagare i Uppsala under temat Equity and sustainability – eating and moving for the future.

– De beviljade medlen betyder väldigt mycket för oss och gör att fler, både internationellt och lokalt i Uppsala, kan ta del av konferensens viktiga frågor. Internationella forskare och andra aktörer kommer kunna streama och ta del av ny forskning inom kost, fysisk aktivitet och hälsa från hela världen. Lokalt kommer vi arrangera ”Professorer möter barn och ungdomar” – en streetbasketturnering som konkretiserar konferensens tema, berättar Marie Löf, Professor, Department of Biosciences and Nutrition, Karolinska Institutet.

Ett annat arrangemang som beviljats stöd är Fyris Comedy – den Uppsalabaserade stand up-klubben som bjuder in uppsalabor och besökare till roligare torsdagskvällar på Reginateatern året ut.

– Vi märker att det finns ett extra stort sug efter humorarrangemang just nu, människor behöver verkligen få samlas och skratta tillsammans. Därför är vi är väldigt glada för stödet från Världsklass Uppsala, säger Anna Karlsson, Fyris Comedy Uppsala. Vi vill bygga en stand up-klubb som blir ett långsiktigt och givet inslag i Uppsalas kulturliv, med den här typen av stöd blir det arbetet både enklare och roligare.

Följande arrangemang beviljas stöd av Världsklass Uppsala i mars:

  • Uppsala Marathon 2023, Uppsala Kulturmarathon, beviljas 200 000 kr
  • Initiativet Mer 4H för fler, 4H, beviljas 160 000 kr
  • Konferensen ISBNPA 2023, International Society for Behavioral Nutrition and Physical Activity, beviljas 130 000 kr
  • SM i Landsväg 2023, Svenska cykelförbundet beviljas 100 000 kr
  • Lyktvandring 2023, Kulturoasen, beviljas 90 000 kr
  • The Mute Trombones 2023, Uppsala Blåsarsymfoniker, beviljas 70 000 kr
  • Fyris Comedy 2023 beviljas 50 000 kr
  • SM i Voltige 2023, Föreningen Uppsala Voltige, beviljas 50 000 kr

Nätverket Världsklass Uppsala har under tio års tid stöttat över 200 arrangemang i Uppsala med närmare 50 miljoner kronor. Arrangemang som ger eko både nationellt och internationellt. Världsklass Uppsala består av: Agenda Advokatbyrå, Akademiska hus, Atrium Ljungberg, Bjerking, Castellum, Cytiva, Destination Uppsala, Fresenius Kabi, Galderma, Handelsbanken Uppsala, Lindahl advokatbyrå, Länsförsäkringar Uppsala, SLU, Thermo Fisher, Uppsala kommun, Uppsala universitet, Region Uppsala, Rosendal Fastigheter, Vasakronan och Vattenfall.

Läs mer på varldsklassuppsala.se.

För frågor eller mer information, kontakta gärna:
Malin Lejskog – projektledare, Destination Uppsala
Tel: 018 – 727 48 32, E-post: malin.lejskog@uppsala.se

Christer Svensson – ordförande, Världsklass Uppsala
Tel: 070-345 25 42, E-post: christer@csuab.seOm Destination Uppsala

Destination Uppsala ingår i avdelningen näringsliv och destination, Uppsala kommun. Bolaget ska positionera Uppsala som destination genom att sälja och marknadsföra staden till valda marknader och målgrupper för att skapa intäkter och utveckling för Uppsalas besöksnäring. En del av de projekt som bolaget driver är samverkansprojekt, vilket gör att vår koppling till näringslivet, kulturlivet och idrotten är stark. Vi projektleder nätverket Världsklass Uppsala, som delar ut finansiella stöd och bidrag till arrangörer och initiativtagare som har ett evenemang eller konferens som sätter Uppsala på kartan, eller ett initiativ som på ett tydligt sätt bidrar till faktiska förbättringar i samhället.