2022-02-16 06:49Pressmeddelande

Världsklass Uppsala startar 2022 med att dela ut över en miljon i stöd

Musikfestivalen Music in the Garden i Botaniska trädgården.Nätverket Världsklass Uppsala startar året med att dela ut strax över en miljon kronor i stöd till olika evenemang med genomförande i år, bl a musikfestivalen Music in the Garden i Botaniska trädgården 27 juni–1 juli.

Nätverket Världsklass Uppsala startar sitt verksamhetsår med att dela ut strax över en miljon kronor i stöd till totalt sju olika arrangörer som kommer att genomföra sina arrangemang under det kommande året. Bland arrangörerna som fått beviljade medel finns t ex. Föreningen 6 sjöar, KLBR Live Entertainment, Uppsala Internationella Gitarrfestival (Music in the Garden) och Storvreta IK tillsammans med Svenska skidförbundet.

- Världsklass Uppsala är en viktig instans där man kan söka stöd för nya idéer. I fallet med Music in the Garden är vi i vår linda av en musikalisk vision på en av Uppsalas viktigaste och vackraste platser; Botaniska trädgården. Stödet är mycket viktigt för att vi ska kunna förverkliga vår vision och få fler uppsalabor och besökare att ta del av evenemanget men också utveckla evenemanget i framtiden, säger Klaus Pontvik, festivalgeneral för Music in the Garden.

Världsklass Uppsala är ett nätverk som består av ett 20-tal av Uppsalas ledande organisationer och företag. Med gemensam vill kraft man göra skillnad för de som lever och verkar i Uppsala. Det gör man bland annat genom att dela ut finansiella stöd till evenemang eller konferenser som sätter Uppsala på kartan, nationellt som internationellt.

- Det är jättekul att Storvreta IK skidor har fått hit SM på rullskidor den 10 - 11 september i år. Och det känns ännu roligare nu när vi tack vare stödet från Världsklass Uppsala har möjlighet att höja ribban ytterligare för ett riktigt bra arrangemang. Stödet kommer bland annat att användas för att öka synligheten av evenemanget på LPR-arena under våren, som en del av marknadsföringen för att locka både deltagare och besökare, säger Patrik Söderqvist, ordförande Storvreta IK skidor.

Stödet från nätverket är särskilt uppskattade av evenemangs arrangörer nu när majoriteten av restriktionerna har avvecklats och man med det har möjlighet att locka och välkomna betydligt fler deltagare och besökare, vilket också är en viktig del i återstartandet av såväl föreningsliv som besöksnäring.

Följande evenemang och arrangörer beviljades stöd från Världsklass Uppsala under det senaste beslutsmötet i januari

* 6 Sjöar, Föreningen 6 sjöar beviljas 100 000 kr
* Dövas Dag 2022, Uppsala läns dövas förening beviljas 150 000 kr
* Konsertsommar i Parksnäckan, KLBR Live Entertainment beviljas 250 000 kr
* The Cornament Arena, The Cornament AB beviljas 100 000 kr
* SM i Rullskidor 2022, Storvreta IK och Svenska skidförbundet beviljas 115 000 kr
* Uppsala Fotofestival 2022, Föreningen Uppsala Fotofestival beviljas 150 000 kr
* Music in the Garden 2022, Uppsala Internationella Gitarrfestival beviljas 175 000 kr

För frågor eller mer information, kontakta gärna:
Malin Lejskog – projektledare, Destination Uppsala
Tel: 018 – 727 48 32, E-post: malin.lejskog@uppsala.se

Christer Svensson – ordförande, Världsklass Uppsala
Tel: 070-345 25 42, E-post: christer@csuab.se

Mer information om nätverket Världsklass Uppsala finns på www.världsklassuppsala.se.

Världsklass Uppsala består av: Agenda Advokatbyrå, Akademiska hus, Atrium Ljungberg, Bjerking, Castellum, Cytiva, Destination Uppsala, Fresenius Kabi, Galderma, Handelsbanken Uppsala, Länsförsäkringar Uppsala, SH Bygg, SLU, Thermo Fisher, Uppsala kommun, Uppsala universitet, Region Uppsala, Rosendal Fastigheter, Vasakronan och Vattenfall.Om Destination Uppsala

Destination Uppsala ingår i avdelningen näringsliv och destination, Uppsala kommun. Bolaget ska positionera Uppsala som destination genom att sälja och marknadsföra staden till valda marknader och målgrupper för att skapa intäkter och utveckling för Uppsalas besöksnäring. En del av de projekt som bolaget driver är samverkansprojekt, vilket gör att vår koppling till näringslivet, kulturlivet och idrotten är stark. Vi projektleder nätverket Världsklass Uppsala, som delar ut finansiella stöd och bidrag till arrangörer och initiativtagare som har ett evenemang eller konferens som sätter Uppsala på kartan, eller ett initiativ som på ett tydligt sätt bidrar till faktiska förbättringar i samhället.