2023-05-31 05:00Pressmeddelande

VETERAN-SM I INNEBANDY STANNAR I UPPSALA

Glada innebandyspelareSvensk Innebandy förlänger samarbetet med Uppsala. Foto: Adam Troy

I februari arrangerades den första upplagan av Veteran-SM i innebandy i Uppsala och är sedan tidigare beslutad att återvända under 2024. Nu meddelar Svensk Innebandy, i samarbete med IFU Arena, Destination Uppsala och Upplands Innebandyförbund ett långsiktigt samarbete gällande Veteran-SM för åren 2025–2030.

Veteran-SM är en tävling för den växande gruppen nationella veteranspelare, där målet är att öka antalet motionärer. Evenemang av det här slaget främjar ett livslångt idrottande där förhoppningen är att få fler att spela innebandy, året om. Vid det första genomförandet 2023 deltog 32 lag och 445 spelare. Nu målsätter arrangörerna att öka motionsklasserna och att evenemanget under de närmaste åren ska växa till 100 deltagande lag och närmare 1400 spelare. Parternas gemensamma ambition är också att på sikt inkludera internationella lag och paraidrott.

Den långa erfarenhet av evenemangssamarbeten mellan Svenska Innebandyförbundet, staden, arenan och det lokala föreningslivet har varit avgörande i beslutet att förlägga evenemanget i Uppsala. Nu har Svenska Innebandyförbundet tillsammans med IFU Arena, Upplands Innebandyförbund och Destination Uppsala kommit fram till ett sexårigt avtal.

- Det här är otroligt glädjande för Svensk Innebandy. Vi vet att Uppsala och IFU Arena är populära bland både spelare och publik och Veteran-SM i år fick högsta betyg. Uppsala ligger även geografiskt bra till och det är smidigt att ta sig till och från evenemanget. Stadens miljötänk går i linje med våra hållbarhetsambitioner vilket gör att det här avtalet känns väldigt bra. Organisationerna hos samtliga aktörer är framåtlutade och nytänkande och det gör att jag tror mycket på det här samarbetet, säger Stefan Jonasson, marknads-och arrangemangschef på Svenska Innebandyförbundet.

Från IFU Arena ser man nu fram emot de arrangemang som väntar och att få möjlighet att utveckla evenemanget och deltagarupplevelsen än mer.

- Det är fantastiskt roligt att även detta arrangemang görs med en långsiktighet och vilja att utveckla. Nu har vi, tillsammans med övriga aktörer i avtalet, möjligheten att göra detta till en riktig folkfest och ett SM som innebandysverige längtar till varje år, säger Tobias Svensson, VD IFU Arena.

Evenemangen är av stor betydelse för Uppsala som stad. Från Destination Uppsalas sida gläds man åt långsiktigheten och vald tid på året.

- Förutom att få erbjuda ett mästerskap med glädje och folkhälsa i fokus, där vi hoppas att många uppsalabor väljer att delta, så passar evenemanget Uppsalas strategi om att öka tillväxten hos besöksnäringen under en av årets mest lågbelagda månader. Vi ser fram emot att få erbjuda inresta deltagare en rolig helg i vår stad. Under helgen ges också mycket tid för att uppleva Uppsalas restauranger och nöjesliv, säger Anna Lindström, chef för möten och evenemang, Destination Uppsala.

 

För mer information, kontakta gärna:

Stefan Jonasson, marknads- och arrangemangschef, Svensk Innebandy
Tel: 0760-107367, mail: stefan.jonasson@innebandy.se

Tobias Svensson, VD, IFU Arena AB
Tel: 0708-651071, mail: tobias.svensson@ifuarena.se

Anna Lindström, Chef för möten och evenemang, Destination Uppsala
Tel: 076-76 18 335, mail: anna.lindstrom@uppsala.seOm Destination Uppsala

Destination Uppsala ingår i avdelningen näringsliv och destination, Uppsala kommun. Bolaget ska positionera Uppsala som destination genom att sälja och marknadsföra staden till valda marknader och målgrupper för att skapa intäkter och utveckling för Uppsalas besöksnäring. Destinationsbolaget ansvarar för stadens turistinformation, att projektleda kommunens större evenemang och för att samarbeta med den lokala näringen i syfte att utveckla mötesindustrin via partnerskapet Uppsala Convention Bureau. Vidare ansvarar bolaget för besöksnäringsfrågorna för Varumärket Uppsala.


Kontaktpersoner

Anna Lindström
Chef Möten och Evenemang
Anna Lindström
Marknadsför Uppsala för kongresser, konferenser och idrottsevenemang. Är ett kostnadsfritt råd och stöd vid värvning av möten till Uppsala.