2020-09-28 09:51Pressmeddelande

Gjensidige USM handboll förlänger med Uppsala till 2023

Foto: Svenska HandbollförbundetMed anledning av det inställda slut- och finalspelet i Gjensidige USM handboll 2020 har Svenska Handbollförbundet valt att lägga tävlingen i Uppsala även 2023. Foto: Svenska Handbollförbundet

I februari meddelade Svenska Handbollförbundet att man valde att förlänga samarbetet med Uppsala genom att förlägga finalspelet av Gjensidige USM handboll på IFU Arena år 2021 och 2022. Med anledning av det inställda slut- och finalspelet 2020 har man nu valt att lägga finalspelet i Uppsala även 2023.

˗ Vi har avtalat med Uppsala om att förlägga finalspelet av Gjensidige USM handboll i staden i totalt fyra år, och i med denna nya överenskommelse kan vi nu också få uppleva fyra år i Uppsala, säger Robert Wedberg, generalsekreterare på Svenska Handbollförbundet. Vi ser fram emot att kunna välkomna handbollssverige tillbaka Uppsala igen. 

Inga svenska möten och evenemang har varit skonade från restriktioner och anpassningar i och med pandemin, inte heller slut- och finalspelet av Gjensidige USM handboll som i år tvingades ställa in på grund av de restriktioner som infördes i mars och som även fortsatt gäller att råda.

Bakom evenemangen står Upplands Handbollförbund, Destination Uppsala, IFU Arena och Svenska Handbollförbundet. Man räknar med att man varje år kommer att samla omkring 900 handbollsspelare, 200 ledare och 5 000 medföljande familjemedlemmar och supporters – vilket genererar en turistekonomisk effekt om ca 16 miljoner kronor.

˗ Vi är väldigt glada att kunna förlänga och säkra upp kommande evenemang till Uppsala – vår evenemangsindustri och besöksnäring behöver det, säger Anna Lindström, chef Möten och Evenemang på Destination Uppsala. Arenor, hotell och inte minst idrotten har drabbats hårt av pandemin, men ett samarbete som sträcker sig över lång tid hjälper alla parter att snabbare komma upp på fötterna igen. Vi jobbar tillsammans för att evenemangen ska genomföras på ett tryggt och säkert sätt.

Intresset växer för Gjensidige USM handboll, inte bara från spelare och handbollsälskare. Att den mångårige partnern Gjensidige har valt att fördjupa samarbetet med Svenska Handbollförbundet stärker den bilden.

˗ Intresset och värdet av att vara med och utveckla vår ungdomshandboll märks tydligt även genom fler och mer företagspartnerskap i Gjensidige USM, säger Stefan Lövgren, VD, Svenska Handbollslandslaget AB.

För mer information, kontakta gärna:

Anna Lindström, Chef Uppsala Convention Bureau, Destination Uppsala
Tel: 076-76 18 335 / Mail: anna.lindstrom4@uppsala.se  

Robert Wedberg, Generalsekreterare Svenska Handbollförbundet
Tel: 070-993 14 43 / Mail: robert.wedberg@handboll.rf.se

Tobias Svensson, VD IFU Arena
tel: 070-865 10 71 / Mail: tobias.svensson@ifuarena.se

Jan Henriksson, Upplands Handbollsförbund
Tel: 070-763 5326

Kortfakta (per evenemangsår)

  • 900 spelare + 200 ledare. Spelare i såväl flick- som pojkklasser (U14, U16 och U18).
  • Baserat på 2019 års turistekonomiska mätning väntas årligen 5 000 medföljande familjemedlemmar till Uppsala. Ur senaste mätningen noteras att 92 % av publiken kom från övriga Sverige, varav 63 % av dessa övernattade här. Hela evenemanget genererar en turistekonomisk effekt på ca 16,5 miljoner kronor per år.
  • Beslutade datum för kommande USM i Uppsala är 23 – 25 april 2021, 6 – 8 maj 2022 samt 5 – 7 maj 2023.Om Destination Uppsala

Destination Uppsala ingår i avdelningen näringsliv och destination, Uppsala kommun. Bolaget ska positionera Uppsala som destination genom att sälja och marknadsföra staden till valda marknader och målgrupper för att skapa intäkter och utveckling för Uppsalas besöksnäring. Destinationsbolaget ansvarar för stadens turistinformation, att projektleda kommunens större evenemang och för att samarbeta med den lokala näringen i syfte att utveckla mötesindustrin via partnerskapet Uppsala Convention Bureau. Vidare ansvarar bolaget för besöksnäringsfrågorna för Varumärket Uppsala.


Kontaktpersoner

Anna Lindström
Chef Möten och Evenemang
Anna Lindström
Marknadsför Uppsala för kongresser, konferenser och idrottsevenemang. Är ett kostnadsfritt råd och stöd vid värvning av möten till Uppsala.