2019-01-16 12:30Pressmeddelande

Gratis buss- och tågresor till bandyfinalen i Uppsala

Bandyfinalen spelas på Studenternas i Uppsala den 23 mars 2019.Den som har biljett till SM-finalerna i bandy kommer att kunna åka kostnadsfritt till, från ocn inom Uppsala med UL's kollektivtrafik den 23 mars 2019.

UL är klar som leverantör av hållbart resande till Bandyfinalen 2019. Det innebär att alla som har en biljett till SM-finalerna i bandy åker buss och tåg kostnadsfritt med UL den 23 mars 2019. Syftet är att uppmuntra publiken att lämna bilen hemma och åka kollektivtrafik till matcherna på Studenternas. Samarbetet med UL är en av flera åtgärder som genomförs för att miljömärka evenemanget.

–  Destination Uppsala har som målsättning att miljömärka alla projekt och evenemang som vi arbetar med. Vårt samarbete med UL för Bandyfinalen innebär att vi kan bjuda alla som har en matchbiljett att resa med kollektivtrafiken helt kostnadsfritt på finaldagen. Det betyder mindre trafik och mindre miljöpåverkan, vilket är en stor och viktig del i arbetet att miljömärka evenemanget, säger Ola Rosén, projektledare Bandyfinalerna, Destination Uppsala.

–  Att erbjuda bandypubliken möjlighet att lämna bilen hemma och resa hållbart till bandyfinalen är ett bra sätt att visa att kollektivtrafiken också fungerar för andra resor än till och från arbete eller skola. Region Uppsala har tillsammans med Uppsala kommun hittat ett enkelt sätt kombinera matchbiljetten och den kostnadsfria resan, säger Johan Örjes, regionråd och ordförande i trafik och samhällsutvecklingsnämnden.

Det hållbara resandet är ett av de medvetna val man gör i arbetet med Bandyfinalen som avser hållbarhet och miljöhänsyn. Evenemanget lägger stor vikt i frågan när det kommer till delar som smarta inköp, avfall & nedskräpning, mat & dryck, transporter samt energi och klimat.   

Så reser du gratis till Bandyfinalen 2019

  1. Ladda ner och använd UL-appen i din smarttelefon
  2. Dra upp menyn
  3. Välj ”Lös in värdekod”
  4. Ange värdekoden på matchdagen. Koden står på biljetten eller som du fått via mejl.
  5. Ange ok
  6. Vid biljettkontroll ska en giltig biljett till Bandyfinalen 2019 uppvisas.


Frågor om biljetten ställs direkt till UL Kundtjänst via telefon 0771 14 14 14.

För frågor eller mer information om Banyfinalen, vänligen kontakta:
Ola Rosén, projektledare (Destination Uppsala)
Tel: 018-727 48 13
E-post: info@bandyfinalenuppsala.se

Webb: www.bandyfinalenuppsala.se
Facebook: www.facebook.com/bandyfinalenuppsala

 

Svenska bandyfinalen 2018 – 2020 arrangeras av Svenska bandyförbundet och Uppsala kommun samt projektleds av Destination Uppsala.Om Destination Uppsala

Bolaget ska positionera Uppsala som destination genom att sälja och marknadsföra staden till valda marknader och målgrupper för att skapa intäkter och utveckling för Uppsalas besöksnäring. Destinationsbolaget ansvarar för stadens turistinformation, att projektleda kommunens större evenemang och för att samarbeta med den lokala näringen i syfte att utveckla mötesindustrin via partnerskapet Uppsala Convention Bureau. Vidare ansvarar bolaget för besöksnäringsfrågorna för Varumärket Uppsala.


Kontaktpersoner

Natalia Michell
Projektledare kommunikation
Natalia Michell
Arbetar operativt och strategiskt med bolagets marknadskommunikation.