2022-11-25 06:00Pressmeddelande

Världsklass Uppsala delar ut ytterligare en miljon till arrangemang

Trädgård i UppsalaSällskapet Trädgårdsamatörerna beviljas stöd av Världsklass Uppsala för arrangemanget Trädgårdsveckan i Uppsala i juli 2023.

Gameplan Gottsunda, Bangolf-VM och Uppsala Choir Fest är några av de arrangemang och initiativ som nu beviljats stöd från Världsklass Uppsala. Nätverket Världsklass Uppsala består av ett 20-tal av Uppsalas ledande organisationer och företag som med gemensam kraft gör skillnad för de som lever och verkar här och för att sätta Uppsala på kartan, nationellt som internationellt.

De största bidragen i november beviljades två samhällsinitiativ: Gameplan Gottsunda och Project Eagle. Gameplan Gottsunda är ett initiativ från Uppsala Basket som syftar till att få fler barn att integreras i samhället, att röra på sig och att finna ett sammanhang. Project Eagle är initierat av Storvreta Innebandy och vill även det uppmuntra barn till rörelse. Projektet riktar sig främst till barn i socialt utsatta områden och innefattar skolbesök, öppna träningar samt summercamp i innebandy.

Världsklass Uppsala beviljade även stöd till Eurocon – ett internationellt science fiction- och fantasyevenemang, soulfestivalen What’s going On Soul Festival, Trädgårdsveckan arrangerat av Sällskapet Trädgårdsamatörerna, Bangolf-VM och Uppsala Choir Fest – en körfestival arrangerat av Uppsala Konsert & Kongress .

Samtliga stöd beviljade av Världsklass Uppsala i november:

  • Gameplan Gottsunda, Uppsala Basket beviljas 330 000 kr
  • Project Eagle, Storvreta Innebandy beviljas 200 000 kr
  • Trädgårdsveckan, Sällskapet Trädgårdsamatörerna beviljas 100 000 kr
  • What’s going On Soul Festival, Scandinavian Soul beviljas 50 000 kr
  • Uppsala Choir Fest, Uppsala Konsert & Kongress beviljas 100 000 kr
  • Eurocon beviljas stöd på 100 000 kr
  • Bangolf-VM beviljas stöd på 150 000 kr

Vi är Världsklass Uppsala: Agenda Advokatbyrå, Akademiska hus, Atrium Ljungberg, Bjerking, Castellum, Cytiva, Destination Uppsala, Fresenius Kabi, Galderma, Handelsbanken Uppsala, Länsförsäkringar Uppsala, SH Bygg, SLU, Thermo Fisher, Uppsala kommun, Uppsala universitet, Region Uppsala, Rosendal Fastigheter, Vasakronan och Vattenfall.

För frågor eller mer information, kontakta gärna:
Malin Lejskog – projektledare, Destination Uppsala
Tel: 018 – 727 48 32, E-post: malin.lejskog@uppsala.se

Christer Svensson – ordförande, Världsklass Uppsala
Tel: 070-345 25 42, E-post: christer@csuab.seOm Destination Uppsala

Destination Uppsala ingår i avdelningen näringsliv och destination, Uppsala kommun. Bolaget ska positionera Uppsala som destination genom att sälja och marknadsföra staden till valda marknader och målgrupper för att skapa intäkter och utveckling för Uppsalas besöksnäring. En del av de projekt som bolaget driver är samverkansprojekt, vilket gör att vår koppling till näringslivet, kulturlivet och idrotten är stark. Vi projektleder nätverket Världsklass Uppsala, som delar ut finansiella stöd och bidrag till arrangörer och initiativtagare som har ett evenemang eller konferens som sätter Uppsala på kartan, eller ett initiativ som på ett tydligt sätt bidrar till faktiska förbättringar i samhället.