2023-05-15 05:30Pressmeddelande

Världsklass Uppsala beviljar närmare 1 miljon i stöd till arrangemang

Foto på en springande, glad ung kvinna som har röd matchtröja och armarna utsträckta i jubel Foto Oscar LarssonIK Uppsala Fotboll driver fotbollsverksamhet på högsta nivå. Foto Oscar Larsson

En internationell bluesfestival, en ungdomstävling i padel och säsongens hemmamatcher för IK Uppsala Fotboll har beviljats stöd från Världsklass Uppsala. Nätverket Världsklass Uppsala vill sätta Uppsala på kartan, nationellt och internationellt, och drivs av ett 20-tal av Uppsalas ledande organisationer och företag.

Det största stödet i maj beviljas IK Uppsala Fotboll som bedriver fotbollsverksamhet på högsta nivå med särskild inriktning mot flick- och damfotboll. Stödet beviljas för säsongen 2023, och för att möjliggöra utveckling av varumärke, publikrekrytering och starkare arrangemang på Studenternas i samband med matcher.

– Stödet från Världsklass Uppsala stärker oss i vårt fortsatta arbete med att utveckla föreningen och Uppsalas varumärke! säger Linn Andersson, Klubbchef IK Uppsala Fotboll.

Världsklass Uppsala beviljade även stöd till bluesfestivalen The Blues International Festival Uppsala som arrangeras i februari 2024 och ungdomstävlingen Uppsala Junior Open, som tar sikte på att bli Sveriges största enskilda ungdomstävling i padel, och går av stapeln den 25–27 augusti.

Följande arrangemang och arrangörer beviljas stöd av Världsklass Uppsala:

  • Säsongen 2023, IK Uppsala Fotboll, beviljas 700 000 kr
  • The Blues International Festival Uppsala, Fendox Event & Entertainment, beviljas 100 000 kr
  • Uppsala Junior Open, City padel Sweden, beviljas 65 000 kr

Ett aktivt nätverk bakom stödet

Nätverket Världsklass Uppsala har under tio års tid stöttat över 200 arrangemang i Uppsala med närmare 50 miljoner kronor. Arrangemang som ger eko både nationellt och internationellt.

Världsklass Uppsala drivs av: Agenda Advokatbyrå, Akademiska hus, Atrium Ljungberg, Bjerking, Castellum, Cytiva, Destination Uppsala, Fresenius Kabi, Galderma, Handelsbanken Uppsala, Lindahl advokatbyrå, Länsförsäkringar Uppsala, SLU, Thermo Fisher, Uppsala kommun, Uppsala universitet, Region Uppsala, Rosendal Fastigheter, Vasakronan och Vattenfall.

För frågor eller mer information, kontakta gärna:

Brita Zetterberg Blom – projektutvecklare, Destination Uppsala
Tel: 018 – 727 48 10, E-post: brita.zetterberg-blom@uppsala.se

Christer Svensson – ordförande, Världsklass Uppsala
Tel: 070-345 25 42, E-post: christer@csuab.seOm Destination Uppsala

Destination Uppsala ingår i avdelningen näringsliv och destination, Uppsala kommun. Bolaget ska positionera Uppsala som destination genom att sälja och marknadsföra staden till valda marknader och målgrupper för att skapa intäkter och utveckling för Uppsalas besöksnäring. En del av de projekt som bolaget driver är samverkansprojekt, vilket gör att vår koppling till näringslivet, kulturlivet och idrotten är stark. Vi projektleder nätverket Världsklass Uppsala, som delar ut finansiella stöd och bidrag till arrangörer och initiativtagare som har ett evenemang eller konferens som sätter Uppsala på kartan, eller ett initiativ som på ett tydligt sätt bidrar till faktiska förbättringar i samhället.


Kontaktpersoner

Brita Zetterberg Blom
Projektutvecklare
Brita Zetterberg Blom
Arbetar med plats- och destinationsutveckling samt utbildningar i hållbar produktutveckling. Projektleder Linnésamverkan och Ulva Programråd.

Relaterad media